Menu

stofzuiger of stofblazer? name ); ?>name ); ?>name ); ?>

Stofzuiger grootse bedreiging voor gezondheid in huis.

Door: dickjan | 19 november 2019

Wat is het verband tussen ventilatie, isolatie en je stofzuiger? Je kent ongetwijfeld dat heerlijke gevoel als u na een onweersbui naar buiten gaat en met volle teugen kunt genieten van de frisse en heldere lucht. Een echte verademing. De lucht is door het onweer gezuiverd en al het stof en andere afvalstoffen zijn door de regen weggespoeld. Het systeem van de natuur om de lucht te zuiveren werkt perfect en houdt de lucht helder en gezond.

„Binnenshuis is het met de luchtkwaliteit helaas alarmerend slecht  gesteld.“

In de eerste plaats worden onze woningen steeds beter geïsoleerd en wordt er veel te weinig geventileerd. Dat spaart weliswaar verwarmingskosten, maar specialisten op het gebied van het binnenklimaat vinden de problematiek van de slechte luchtkwaliteit zo bedreigend, dat ze die als volgt beschrijven: 

„We hebben onze huizen met dodelijke precisie geïsoleerd.“

We ventileren niet alleen veel te weinig, maar het probleem wordt nog eens op een schrikbarende  wijze verergerd door uw stofzuiger; het apparaat waarvan we nota bene de illusie hebben, dat we er effectief mee kunnen schoonmaken.

Vier schokkende feiten die je over jouw stofzuiger moet weten:

1. Uitblazen fijnstofdeeltjes

Als je ziet dat het stoffig is in huis pak je de stofzuiger om het stof wat je ziet op te zuigen. Op het eerste gezicht krijg je de indruk dat dat prima gaat. Maar hoe zit het met het fijnstof, de stofdeeltjes, die niet zichtbaar zijn en die echt schadelijk zijn voor de gezondheid. Geen filter is tegen deze stofdeeltjes opgewassen en ook al zien we dat de zichtbare stofwolken verdwijnen in de stofzuiger, de fijnstofdeeltjes worden er weer net zo hard aan de achterkant uitgeblazen. Ook die fijnstofdeeltjes die in de grotere stofdelen zitten komen door de blaaskracht van de stofzuiger weer vrij.

Je stofzuiger is een verraderlijke fijnstof-blazer, die jouw woning ernstig vervuilt.“

2. Verspreiden schimmelsporen

Door de goede isolering is het binnenklimaat in onze woningen veel vochtiger geworden. Schimmels floreren in een vochtige en stoffige omgeving. De schimmelsporen, die net zo klein zijn al fijnstof worden door de stofzuiger door het hele huis verspreid. De stofzak van de stofzuiger, die zich vult met allerlei vochtig afval, wat ook nog eens verwarmd wordt door de motor van de stofzuiger, is een ware broeikas voor schimmels. Elke keer als u de stofzuiger weer aanzet, nadat de schimmels zich weer een paar dagen in de stofzak hebben kunnen vermenigvuldigen, sproeit de uitlaat van de stofzuiger een hoge concentratie van schimmelsporen in het huis.

3. Verspreiden virussen en bacteriën

Wat voor schimmels waar is, geldt ook voor virussen en bacteriën. De stofzuigerzak is er een ideale kwekerij voor. Deze kwalijke organismen zijn zo klein dat ze niet door de stofzuigerfilters tegengehouden kunnen worden. De stofzuiger verspreidt ze door het hele huis.

4. Stofzuigerzakken

Het zou al heel wat helpen als je elke keer nadat je de stofzuiger gebruikt hebt, de stofzak buitenshuis direct zou vervangen. Als je twee keer per week de stofzuiger gebruikt, zou dat betekenen dat je meer dan 100 nieuwe stofzakken per jaar nodig zou hebben. Een droomscenario voor de stofzuigerfabrikanten, die niets liever willen als dure stofzuigerzakken verkopen, maar ook een behoorlijke aanslag op uw huishoudbudget. Als je elke keer de stofzuigerzak vervangt betekent dat een kostenpost van zo’n 250 euro per jaar voor stofzuigerzakken. Het broeikaseffect kun je hiermee omzeilen, maar zelfs als je na elk gebruik van de stofzuiger een nieuwe zak neemt, blijft de stofzuiger fijnstof, schimmels, virussen en bacteriën, die worden opgezogen, verspreiden.

De oplossing: Een Sirena waterfilter stofzuiger!

De natuur laat zien hoe het kan. In de natuur wordt de lucht stofvrij gemaakt door de regen. Water bindt alle stofdelen, ook fijnstof, schimmels, bacteriën en virussen. Water is de perfekte filter. Sirena biedt  u de perfekte oplossing! Sirena heeft een stofzuiger ontwikkeld met een 100% effektieve waterfilter. De lucht die er uitkomt is volledig vrij van fijnstof, schimmels, bacteriën en virussen. Het water waarin alle stofdelen worden opgevangen kan via het toilet of buiten eenvoudig afgevoerd worden. „Alles wat je nodig hebt om de Sirena haar werk optimaal te laten doen is: schoon water.

sirena 8 in 1 stofzuiger

Je hebt geen filters meer nodig en de Sirena biedt nog een groot aantal andere handige functies  die jou kunnen helpen het binnenklimaat van je woning te optimaliseren.

Welke zekerheid biedt Sirena?

Sirena biedt een 100% tevredenheidsgarantie: Je krijgt na aanschaf van de Sirena  3 maanden de tijd om de Sirena te testen. Voldoet de Sirena niet aan uw verwachtingen dan stuurt je de Sirena terug en krijgt je de volledige aankoopprijs vergoed.

De Sirena is een kwaliteitsproduct. Daarom biedt Sirena een garantie van 3 jaar op de onderdelen en van 10 jaar op de motor.

Meldt je vandaag voor een GRATIS demo aan. Heb je belangstelling bezoek  dan een van onze demonstratie bijeenkomsten bij jou in de buurt. Bij de demo laten we alle functies van de Sirena zien en kun je ervaren hoe gemakkelijk het gebruik en het onderhoud zijn. Aanmelden kan via het contactformulier van djUniversal Energy.

bestellen

Bekijk alvast de video om alle mogelijkheden van de Sirena te bekijken:

Delen:   
Google Translate »

Winkelwagen